Позицията на JEF след речта на Барозу за бъдещето на Европа

Младите Европейски Федералисти приветстват позицията на Хосе Мануел Барозу за създаването на Европейска федерация и нуждата от нова визия за бъдещето на Европа.
Време е за учредяването на нов Конвент с участието на гражданското общество, заедно с Европейския парламент и националните такива, правителствата и Европейската комисия, за да започне развитието на една федерална Конституция.
“Съвременната безизходица на институциите”, подчертава, Полин Гесант, председател на JEF Европа, “трябва да бъде преодоляна, отивайки отвъд националното вето и създавайки напълно отговорни федерални институции”.
Европа изживява дълбока икономическа и политическа криза, която засяга всяка част от Европейското общество и рискува да изложи на риск Европейският проект като цяло.
„По-голяма интеграция, стартираща от Еврозоната, но отворена за всички държави, желаещи да се присъединят, констатира политически приоритет, за да се постигне изцяло федерално обединение”
JEF Европа се съгласява, че „Изборите от 2014 ще бъдат решаващи и че заради това ние призоваваме за програми на ЕС с ясни виждания и предложения по Европейските въпроси.” Според нас партиите трябва да номинират кандидати за Президенството на бъдещата Европейска комисия.
В този контекст JEF Европа подчертава, че Европейската комисия, по-специално, Европейският парламент ще бъде винаги активна страна в борбата за европейско обединение. Ние знаем, че не можем да преборим популизма и икономическата криза, без да установим федерална Европа.
И най-накрая, JEF утвърждава своята обвързаност да остане „Поколение напред” и да промотира и действа за федерална и демократична Европа като използва своята дейност, за да лобира за Европейска Федерация.
Линк към речта на Барозу:

JEF България